Avizul de libera practica in psihoterapie – modificari recente

Cu cateva luni in urma Colegiul Psihologilor din Romania a modificat cerintele minime pentru obtinerea avizului de libera practica in psihoterapie. Programul de formare profesionala in psihoterapie integrativa organizat de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa (ACCPI) indeplineste toate aceste cerinte. In afara de acreditarea de catre COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania), formarea in psihoterapie integrativa desfasurata in cadrul ACCPI este de asemenea acreditata de asociatia europeana de profil (EAIP- European Association for Integrative Psychotherapy), astfel incat la finalul programului de formare absolventii primesc inclusiv certificatul european de psihoterapeut.

Formarea in psihoterapie integrativa va scuteste de asemenea de obligatia de a urma cursurile de masterat la finalizarea facultatii, in urma parcurgerii programului de formare putand obtine toate gradele profesionale, de la psiholog practicant sub supervizare pana la psiholog principal.

Durata programului de formare: 3 ani pana la gradul profesional de psihoterapeut sub supervizare (din acest moment va puteti deschide propriul cabinet de psihoterapie) si inca 2 ani pana la gradul profesional de psihoterapeut autonom (durata totala a programului formativ: 5 ani). Cursurile se organizeaza modular, sambata si duminica, cu frecventa aproximativa de o data pe luna (aproximativ 10 module pe an). (Gradele profesionale de psiholog specialist si principal se obtin dupa finalizarea formarii profesionale, pe baza vechimii in profesie).

Ce obtineti la finalul programului de formare:

– aviz de libera practica din partea Colegiului Psihologilor din Romania

– certificatul european de psihoterapeut integrativ din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa

– certificatul european in psihoterapie din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie

– certificatul international in psihoterapie din partea Asociatiei Mondiale de Psihoterapie

Urmatorul grup de formare in psihoterapie integrativa la Timisoara incepe in 15-16 octombrie 2016. Numarul de locuri este limitat. Informatii suplimentare si inscrieri: dr.oana.maria.popescu@gmail.com sau tel. 0730.591.771, site web: http://www.psihoterapie-integrativa.eu

Coordonator program de formare: dr. Oana Maria Popescu. Formatori din tară si strainatate: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Vîșcu, Silvia Georgiana Gane (psihoterapie integrativă), Daniela Hiera (psihologie clinica), Alina Zamosteanu (psihoterapia familiei), Andrei Constantinescu (psihanaliza), Cristian Delcea (psihoterapia familiei), Liana Don (psihoterapie pozitiva), Dora Chelemen (psihoterapie pozitiva), Adriana Oachis (psihodrama), Bruno van Den Bosch (psihoterapie integrativa – Belgia), Gregor Zvelc (psihoterapie integrativa- Slovenia), Maria Gilbert (psihoterapie integrativa- UK), Richard Page (psihoterapie de grup- USA), Shameel Khan (psihoterapie psihodinamica- UK).

Cine se poate inscrie? Studenti in anul III si absolventi de psihologie, medicina, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, sociologie, filosofie, teologie.

Psihoterapia integrativa este cea mai moderna orientare in psihoterapie la ora actuala, iar in cadrul programului de formare aveti posibilitatea de a studia psihoterapia integrativa strategica chiar cu fondatorii acesteia (Oana Maria Popescu si Loredana Ileana Viscu).

Continutul programei de formare:

– formarea teoretico-aplicativa (600 ore): Introducere in psihoterapia integrativa, Psihoterapia integrativa strategica, Psihodiagnostic, Factorii comuni in psihoterapie, Axa biologica, Axa cognitiva, Axa emotionala, Axa psihodinamica, Axa existentiala, Axa familiala, Psihanaliza/ Analiza tranzactionala, Psihoterapia pozitiva, Psihologie clinica, Psihoterapia familiei si cuplului, Abilitati dialectice argumentative in psihoterapie, Cercetarea in psihoterapie, Psihoterapia copilului, Psihoterapia tulburarilor depresive, Psihoterapia tulburarilor de anxietate, Psihoterapia tulburarilor de comportament alimentar, Psihoterapia tulburarilor de personalitate, Psihoterapia spectrului schizofreniei, Psihoterapia tulburarilor de somn si analiza viselor, Psihoterapia tulburarilor adictive, Psihosomatica, Psihosexologia.

– practica psihoterapeutica (100 ore)

– dezvoltare personala (250 de ore)

– supervizare (200 de ore)

%d bloggers like this: