Formare in psihoterapie

Formare in psihoterapie

Inscriere pentru anul universitar 2019/2020

Psihoterapie expresiva

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in psihoterapie expresiva accesati pagina ”Formare in psihoterapie expresiva”

Inscrie-te la grupul de formare in psihoterapie expresiva care incepe la Timisoara in 23-24 martie 2019.  Pentru inscriere trimite un email la dr.oana.maria.popescu@gmail.com

Psihoterapie integrativa

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in psihoterapie integrativa accesati pagina ”Formare in psihoterapie integrativa”

Inscrie-te la grupul de formare in psihoterapie integrativa care incepe la Timisoara in 26-27 octombrie 2019.  Pentru inscriere trimite un email la dr.oana.maria.popescu@gmail.com

Psihoterapia copilului

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in psihoterapia copilului accesati pagina “Formare in psihoterapia copilului

Inscrie-te la grupul de formare in psihoterapia copilului care incepe la Timisoara in 26-27 octombrie 2019.  Pentru inscriere trimite un email la dr.oana.maria.popescu@gmail.com

  • Hipnoterapie

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in hipnoterapie accesati pagina “Formare in hipnoterapie

  • Psihoterapie existentiala

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in psihoterapie existentiala accesati pagina “Formare in psihoterapie existentiala”

  • Coaching

Pentru mai multe informatii despre programa de formare in coaching accesati pagina “Formare in coaching”

Organizarea programelor de formare in psihoterapie

Formarea in psihoterapie se desfasoara conform normelor legislative in vigoare in cadrul asociatiilor profesionale acreditate. Programele de formare in psihoterapie desfasurate de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa sunt acreditate la nivel national si international. Suntem acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Tinerilor, in curs de acreditare de catre Asociatia Europeana de Hipnopsihoterapie si Federatia Europeana de Coaching. Suntem astfel acreditati implicit de catre Asociatia Europeana de Psihoterapie si Consiliul Mondial de Psihoterapie.

Programele de formare in psihoterapie poarta numele de programe de formare complementara, iar acreditarea programului de formare poate fi verificata pe site-ul Colegiului Psihologilor din Romania – sectiunea furnizori de formare profesionala partea a II-a – asociatii.

In cursul anului 2019 vom inainta cererea de acreditare pentru a deveni EAPTI – Institut European care elibereaza direct certificatele europene de psihoterapie.

Cine se poate inscrie

Se pot inscrie in programele de formare in psihoterapie si coaching absolventi si studenti in ultimul an la psihologie, psihopadegogie speciala, medicina, asistenta sociala, sociologie, filosofie si teologie. Pentru a deveni psihoterapeut nu aveti  nevoie de studii de master. Se pot inscrie in programele de formare si absolventi ai altor facultati, insa acestia nu pot primi aviz de libera practica in psihoterapie.

Ce obtineti in urma formarii in psihoterapie

In urma parcurgerii unui program de formare in psihoterapie veti fi certificat ca psihoterapeut. Dupa primii 3 ani de formare veti fi certificat si veti primi aviz de libera practica ca psihoterapeut sub supervizare. Din acest moment puteti incepe sa lucrati ca psihoterapeut, in cabinetul privat sau in sistemul de stat. Ultimii 2 ani de formare va asigura specializarea dorita, iar la finalul perioadei de formare veti fi certificat ca psihoterapeut autonom, astfel incat veti obtine avizul de libera practica autonoma de la Colegiul Psihologilor din Romania si certificarea din partea Federatiei Romane de Psihoterapie, precum si certificatul European in specialitate.

Modalitatea de desfasurare a formarii in psihoterapie

Formarea in psihoterapie are o durata obligatorie de 5 ani, fiind organizata in sistem modular: cursurile se desfasoara in week-end, pe parcursul a doua zile, sambata si duminica, o data pe luna. Respectiv vom organiza 10-11 module de formare pe an.

Formarea in psihoterapie este organizata in trei componente distincte: formare teoretico-aplicativa, dezvoltare personala si supervizare. Asociatia formatoare (ACCPI) aigura toate cele trei componente ale formarii. Spre deosebire de alte specialitati, ca de exemplu psihologia clinica, nu va fi nevoie sa va gasiti un supervizor, ACCPI asigurand procesul de supervizare.

Formarea teoretico-aplicativa cuprinde partea teoretica si practica a procesului formativ, dezvoltarea personala se refera la ameliorarea sau rezolvarea aspectelor care tin de personalitate sau dificultati care pot interfera cu tratamentul clientilor, iar supervizarea este componenta in care psihoterapeutul primeste ajutor din partea supervizorului la inceputul carierei sale. Toate cele trei componente sunt necesare si obligatorii pentru formarea ca psihoterapeut.

In primii 3 ani de formare vom parcurge alternativ modulele de formare teoretico-aplicativa si de dezvoltare personala, iar un ultimii 2 ani de formare vom parcurge alternativ modulele de formare teoretico-aplicativa si de supervizare. De asemenea asiguram supervizare individuala si psihoterapie individuala. Tutorii nostri va vor fi de asemenea alaturi pentru a va sprijini in procesul de invatare.

Pe parcursul formarii veti avea trei sesiuni de examen: la finalul anului 1, la finalul anului 3 si la finalul anului 5. Examenul din anul 1 este examen scris, examenul din anul 3 contine examen scris si examen practic, ca si examenul din anul 5. Pe parcursul formarii va trebui sa intocmiti cate un referat (minim) pe an si dizertatiile de la finalul anului 3 si de la finalul anului 5.

Investitia dvs.

Costul unui modul de formare cu durata de doua zile este 450 de lei, iar taxa de participare se poate achita inainte de fiecare modul de formare. Se organizeaza 10-11 module pe an.