Formare in psihoterapie integrativa ACCPI

formare accpi

formare accpi 2


popescu2“Conţinutul programelor de formare în psihoterapie se află în continuă dezvoltare şi este reînnoit periodic în întreaga lume, datorită nevoilor în permanentă schimbare ale psihoterapeuţilor în formare şi a evoluţiei sistemului educaţional. În ultimele decade, tendinţa în pedagogia modernă este aceea de dezvoltare a unor programe de formare profesională centrate pe obiective” (Oana Maria Popescu, presedinte ACCPI).


loredanadrobot2“Decizia de a urma o formare în psihoterapie nu este una uşoară, intervin mai mulţi factori: costuri, timp, deplasări. O investiţie masivă de timp, bani şi speranţe pentru a deveni apt să lucrezi cu omul de lângă tine. Formarea în psihoterapia integrativă este o provocare, cu fiecare modul cursantul încearcă să-şi contureze răspunsuri la întrebările cele mai frecvente: „ce este psihoterapia integrativă?” şi „ce am învăţat pentru a mă forma ca psihoterapeut?” (Loredana Ileana Vîşcu, secretar stiintific ACCPI)


georgianagane2“Rolul formatorului şi supervizorului este de a facilita construirea unui supervizor intern şi de a asigura condiţii pentru a continua obiceiul supervizării şi intervizării dincolo de orele obligatorii în procesul de formare. Citim reviste, mergem la conferinţe, buchisim cărţi, adunăm materiale de pe net şi uităm să învăţăm de la oamenii care ne pot învăţa cele mai multe lucruri: clienţii şi pacienţii noştri.” (Silvia Georgiana Gane, vicepresedinte ACCPI)


%d bloggers like this: