Nivele de certificare in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului

Psihoterapeutul specializat in psihoterapia copilului si adolescentului lucrează cu indivizi, familii și grupuri urmărind obiective precum optimizarea, prevenția sau remisiunea unor probleme emoționale, cognitive și/sau relaționale, inclusiv cele clasificate psihopatologic, inclusiv în scopul modificării factorilor psihologici implicați în situații de risc. El/ea are o acțiune care vizează procesul de schimbare terapeutică.

Atentie! Pentru formarea ca psihoterapeut nu aveti nevoie de masterat, inclusiv pentru treptele specialist si principal.

La finalul formarii se obtine certificarea in vederea obtinerii avizului de libera practica ca  psihoterapeut autonom. La finalul formarii veti obtine de asemenea certificarea pentru obtinerea certificatului european in psihoterapie. Dupa obtinerea gradului de specialist puteti de asemenea urma formarea pentru supervizor si formator in cadrul ACCPI.

Certificarea ca psihoterapeut practicant autonom in specialitatea psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului

O persoana poate primi certificat de psihoterapeut practicant autonom in urmatoarele conditii: are competenta de psihoterapeut practicant sub supervizare de orientare integrativa sau alta orientare psihoterapeutica, a parcurs 360 de ore teoretico-aplicative, a efectuat 150 de ore de supervizare în grup, pentru o activitate de cel putin 300 de ore de practica cu clientii, a efectuat 25 de ore de terapie individuala/autocunoastere,  a sustinut examenul scris din bibliografia obligatorie, a sustinut examenul practic, a intocmit cel putin 2 referate care sa totalizeze 25 d epagini, a realizat lucrarea de dizertatie si a prezentat cel putin 10 protocoale de supervizare de caz.

Certificarea ca psihoterapeut specialist in specialitatea psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului

Certificarea ca psihoterapeut specialist in specialitatea psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului este primita exclusiv de la Colegiul Psihologilor din Romania in conditiile prevazute de Regulamentul Comisiei Clinice.

Certificarea ca psihoterapeut principal in specialitatea psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului

Certificarea ca psihoterapeut principal in specialitatea psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului este primita exclusiv de la Colegiul Psihologilor din Romania in conditiile prevazute de Regulamentul Comisiei Clinice.

%d bloggers like this: