Istoricul ACCPI

Old-scroll-with-quill-vector-material-56081

Psihoterapia integrativa

ACCPI (Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa) a fost fondata in 2011, an in care a obtinut de asemenea acreditarea de la Colegiul Psihologilor din Romania, ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatea psihoterapie integrativa, precum si acreditarea din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, cu statutul “associate membership”- membru asociat. In anul 2012 s-a facut trecerea la statutul “provisional membership”- membru provizoriu, iar in 2015 ACCPI a devenit membru cu drepturi depline al EAIP (Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa). La inceputul anului 2016 ACCPI a fost acreditata de catre Federatia Romana de Psihoterapie, devenind astfel si membru al EAP (Asociatiei Europene de Psihoterapie). Ca urmare, cursantii nostri pot obtine avizul de libera practica in psihoterapie din partea Colegiului Psihologilor din Romania si certificarea ca psihoterapeut din partea Federatiei Romane de Psihoterapie, certificatul european in psihoterapie integrativa si certificatul european de psihoterapie, precum si certificatul international in psihoterapie (World Council for Psychotherapy).

Psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului

In anul 2016 asociatia noastra a fost acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru programul de formare profesionala in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului, primul program de supra-specializare de acest fel din Romania, precum si de catre Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Persoanelor Tinere.

Hipnoterapia integrativa si hipnoza clinica

La finalul anului 2016 ACCPI a fost acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatea hipnoterapie integrativa. In prezent suntem in curs de acreditare de catre Asociatia Europeana de Hipnoterapie pentru programul de formare in hipnoterapie integrativa si hipnoza clinica.

Psihoterapia existentiala integrativa

In 2016 asociatia noastra a fost acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru specialitatea psihoterapie existentiala. Tot la finalul lui 2016 au fost demarate procedurile pentru re-constituirea Asociatiei Europene de Psihoterapie Existentiala.

Coaching integrativ strategic

ACCPI a fost acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru programul de coaching, primul program de acest fel din Romania. In prezent lucram pentru a depune documentatia necesara acreditarii programului de coaching de catre Federatia Europeana de Coaching.

Institut acreditat european

Tot in 2016 ACCPI a depus documentatia necesara pentru a deveni EAPTI (European Awarding Psychotherapy Institute)- institut cu dreptul de a conferi direct absolventilor sai certificatul european de psihoterapie.

Modelul nostru teoretic in psihoterapie

In 2012 a fost creat in cadrul asociatiei noastre modelul propriu de psihoterapie integrativa, psihoterapia integrativa strategica, model care a fost acceptat de catre Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa. In 2013 a fost publicat primul manual de psihoterapie integrativa al asociatiei noastre, iar in 2015 a fost publicata prima carte scrisa de cursantii nostri. In 2015 ACCPI a fost co-organizator al Conferintei Europene de Psihoterapie Integrativa, alaturi de Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa si Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Romania fiind prima tara europeana in care mai multe asociatii profesionale de psihoterapie integrativa au colaborat pentru organizarea unei conferinte europene.

Echipa ACCPI

Echipa ACCPI s-a dezvoltat pe parcursul timpului, la ora actuala avand 12 formatori, precum si un numeros personal administrativ asociat. ACCPI desfasoara programe de formare in psihoterapie integrativa in Timisoara, Resita, Hunedoara, Deva, Sibiu si Bucuresti.

In 2011 sediul nostru avea o singura sala de curs. In prezent dispunem de 4 sali de curs in Timisoara, 1 sala de curs in Resita, 1 sala de curs in Hunedoara, 1 sala de curs in Deva, 1 sala de curs in Sibiu si 2 sali de curs in Bucuresti, alaturi de numeroase spatii pentru cabinete de psihoterapie, in care absolventii nostri isi pot desfasura activitatea dupa obtinerea avizului de libera practica.

Colaboram cu centrul Psiho Blue Timisoara si Policlinica Eve din Resita, astfel incat sa putem asigura cursantilor nostri conditiile necesare desfasurarii activitatii psihoterapeutice.

Imagini din centrul de formareTimisoara:

??????????

 

??????????

 Imagini din centrul de formare Bucuresti:

Imagine0719

%d bloggers like this: