Despre noi- ACCPI

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa a fost fondata in anul 2011 de catre Oana Maria Popescu (presedinte), Loredana Ileana Viscu si Silvia Georgiana Gane (vicepresedinti). Am inceput cu un grup de formare in psihoterapie integrativa la Timisoara – un grup mic, de 8 persoane… dar in 2017 aveam in desfasurare 17 grupe de psihoterapie integrativa in Timisoara, Bucuresti, Hunedoara, Deva, Arad, Resita si Sibiu. Ne-a placut cifra asta: 17 grupe in 2017. Tot in 2017 au inceput primele grupe de formare in psihoterapia copilului, hipnoza clinica si coaching. Speram ca in 2077 sa avem cel putin 77 de grupe de formare šŸ™‚Ā  Si sa ne laudam putin: Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa este singura asociatie profesionala din Romania care desfasoara programe de formare in 5 specialitati diferite (psihoterapie integrativa, psihoterapia copilului si adolescentului, hipnoterapie si hipnoza clinica, psihoterapie existentiala si coaching, acreditate la nivel national si international. Se afla in pregatire programele de formare pentru inca 2 specialitati – art-terapie si psihoterapie psihodinamica. Organizam de asemenea cursuri de formare profesionala continua acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie. Pe viitor, dorim sa devenim un centru care sa ofere programe de formare in cat mai multe specialitati din domeniul psihoterapiei.

Suntem acreditati deĀ Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Tinerilor si in curs de acreditare de catre Federatia Europeana de Coaching si Asociatia Europeana de Hipno-Psihoterapie. Parcursul acreditarilor nu a fost unul usor: in 2011 am obtinut acreditarea de la Colegiul Psihologilor din Romania, ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatea psihoterapie integrativa, precum si acreditarea din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, cu statutul ā€œassociate membershipā€- membru asociat. In anul 2012 s-a facut trecerea la statutulĀ ā€œprovisional membershipā€- membru provizoriu, iar in 2015 am devenit membrii cu drepturi depline ai EAIP (Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa). La inceputul anului 2016 am fost acreditati de catre Federatia Romana de Psihoterapie, devenind astfel si membru al EAP (Asociatiei Europene de Psihoterapie). Ca urmare, cursantii nostri pot obtine avizul de libera practica in psihoterapie din partea Colegiului Psihologilor din Romania si certificarea ca psihoterapeut din partea Federatiei Romane de Psihoterapie, certificatul european de psihoterapie, precum si certificatul international in psihoterapie (World Council for Psychotherapy). In anul 2016 asociatia noastra a fost acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania si pentru programul de formare profesionala in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului, primul program de supra-specializare de acest fel din Romania, precum si de catre Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Persoanelor Tinere. Asa ca am persistat in a dezvolta noi programe de formare si la finalul anului 2016 ACCPI a fost acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatile hipnoterapie integrativa, psihoterapie existentiala si coaching. In prezent suntem in curs de acreditare de catre Asociatia Europeana de Hipnoterapie pentru programul de formare in hipnoterapie integrativa si hipnoza clinica, de catre Federatia Europeana de Coaching, pentru programul de coaching integrativ strategic si speram sa demaram cat de curandĀ procedurile pentru re-constituirea Asociatiei Europene de Psihoterapie Existentiala.

Suntem mandri de faptul ca formarea in coaching integrativ strategic este singura formare in coaching acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si caĀ am depus documentatia necesara pentru a deveni EAPTI (European Awarding Psychotherapy Institute)- institut cu dreptul de a conferi direct absolventilor sai certificatul european de psihoterapie.

Pasiunea noastra pentru arta si dans urmeaza sa se concretizeze in programul de formare in art-terapie, pe care dorim sa il lansam in 2018.

Modelul nostru teoretic in psihoterapie

In 2012 a fost creat in cadrul asociatiei noastre modelul propriu de psihoterapie integrativa- psihoterapia integrativa strategica-, model care a fost acceptat de catre Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa. Psihoterapia integrativa strategica pleaca de la premiza ca sinele este format din patru componente sau domenii: sinele bazal, sinele central, sinele plastic si sinele extern, iar functionarea mintii umane este determinata de un asa-numit nivel biologic (genom, epigenom, etc) si un nivel psihologic- harti neuronale complexe care iau nastere ca urmare a activarii modelelor interne de lucru, determinate genetic.

In 2013 a fost publicat primul manual de psihoterapie integrativa al asociatiei noastre, iar in 2015 a fost publicata prima carte scrisa de cursantii nostri. In 2015 ACCPI a fost co-organizator al Conferintei Europene de Psihoterapie Integrativa, alaturi de Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa si Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Romania fiind prima tara europeana in care mai multe asociatii profesionale de psihoterapie integrativa au colaborat pentru organizarea unei conferinte europene.

Echipa ACCPI

Echipa ACCPI s-a dezvoltat pe parcursul timpului, la ora actuala avand 12 formatori, precum si un numeros personal administrativ asociat. ACCPI desfasoara programe de formare in psihoterapie integrativa in Timisoara, Resita, Hunedoara, Deva, Sibiu si Bucuresti.

In 2011 sediul nostru avea o singura sala de curs. In prezent dispunem de 4 sali de curs in Timisoara, 1 sala de curs in Resita, 1 sala de curs in Hunedoara, 1 sala de curs in Deva, 1 sala de curs in Sibiu si 2 sali de curs in Bucuresti, alaturi de numeroase spatii pentru cabinete de psihoterapie, in care absolventii nostri isi pot desfasura activitatea dupa obtinerea avizului de libera practica.

Colaboram cu centrul Psiho Blue Timisoara, Centrul Psiholistart Timisoara si Policlinica Eve din Resita, astfel incat sa putem asigura cursantilor nostri conditiile necesare desfasurarii activitatii psihoterapeutice.

Avantajele formarii profesionale in cadrul ACCPI:

 1. ObtinetiĀ avizul de libera practica in psihoterapieĀ in Romania (avizul de libera practica este eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania in baza certificatului emis de ACCPI).
 2. ObtinetiĀ certificarea europeana ca psihoterapeut, in baza careia va puteti inregistra ca psihoterapeut in orice tara din Uniunea Europeana. Certificatul European de Psihoterapie se obtine din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie (EAP), la care sunt afiliate asociatiile europene de profil, a caror membra este si ACCPI (Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa).
 3. Veti avea ocazia sa lucrati cuĀ formatori din mai multe tari.Ā 
 4. Veti lucra cu oĀ echipa prestigioasa de formatori romani:Ā Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane,Ā Adriana Oachis, Minodora Chelemen Cristian Delcea , Gabriel Balaci.
 5. Aveti ocazia de a lucra direct cu creatorii modelulul integrativ strategic in psihoterapie.
 6. La fiecare modul de curs veti primiĀ materialele de studiu in format electronic si in format tiparit.
 7. Cursantii nostrii au ocazia de a publica articole inĀ Revista de Psihoterapie Integrativa, dedicata psihoterapeutilor in formare si supervizare, precum si psihoterapeutilor autonomi, astfel incat sa poata demara activitatile de publicare.
 8. Absolventii nostrii au ocazia de a publica articole in limba engleza inĀ Journal of Integrative Research, Counselling and Psychotherapy, astfel incat sa se faca cunoscuti in mediul profesional international.
 9. Cursantii nostrii au ocazia de a participa lunar laĀ mese rotunde organizate sub titlul ā€œDialoguri filosofice in psihoterapieā€, in cadrul carora isi pot prezenta ideile si proiectele proprii privitoare la psihoterapie in general.
 10. Ā In etapa de psihoterapeut sub supervizare asociatia va pune la dispozitie, la tarife modice,Ā spatiu pentru desfasurarea activitatii de psihoterapie.
 11. ACCPI promoveaza toti psihoterapeutii formati in cadrul asociatiei noastre, in vederea sustinerii acestora pentru a-si putea demara activitatea de psihoterapeuti.
 12. ACCPI areĀ propriile manuale de formare in psihoterapie.
 13. Veti avea ocazia de a participa, laĀ tarife reduse, la conferinte si alte manifestari stiintifice organizate de ACCPI.
 14. Membrii ACCPI au acces gratuit laĀ biblioteca electronicaĀ a asociatiei.
 15. Aveti ocazia de a participa si sustine workshop-uri in cadrul centrului nostru de cercetare.Ā 

Organizare

Membrii Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa adera la codul etic al asociatiei,Ā bazat pe codul etic al Colegiului Psihologilor din Romania, Federatiei Romane de Psihoterapie si asociatiilor europene de profil.

In cadrul Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa functioneaza comisia profesionala si de litigiu (al carei presedinte este Oana Maria Popescu), comisia de etica si deontologie (al carei presedinte este Silvia Georgiana Gane) si comisia de organizare a manifestarilor stiintifice (al carei presedinte este Loredana Ileana Viscu). Asociatia este condusa de un consiliu director, format dintr-un presedinte, doi vicepresedinti, un cenzor, un trezorier si reprezentantii zonali.

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie cuprinde urmatoarele departamente:

Departamentul de psihoterapie integrativa

Departamentul de psihoterapia copilului si adolescentului

Departamentul de coaching

Departamentul de hipnoterapie si hipnoza clinica

Departamentul de psihoterapie existentiala

Departamentul de art-terapie

Departamentul de cercetare

Echipa internationalaĀ 

Romania:

Gabriel BALACI, Ph.D., psiholog clinician principal si supervizor, consilier in terapia copilului abuzat sexual, psihoterapeut cu formare in psihoterapie de familie si cuplu, doctor in psihanaliza si psihopatologie.

 


blankWOMANMinodoraĀ CHELEMEN, Ph.D., psihoterapeut principal, formator si supervizor in psihoterapie pozitiva, psiholog clinician principal, membru al Wiesbaden Academy for Psychotherapy, membru al Asociatiei de Psihoterapie Pozitiva, membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, membru al Federatiei Romane de Psihoterapie

 


cristan-delcea_(1)__105Cristian DELCEA, psihoterapeut specialist, formator si supervizor in psihoterapia familiei si cuplului, presedinte fondator al Institutului de Sexologie si al Institutului de Psihologie si Psihoterapie a Sexualitatii, membru al Institutului de Studii si Cercetari ale Terorismului, al Asociatiei Internationale pentru Sanatate Sexuala, director si fondator al revistei “Crima organizata si terorismul azi”, director fondator al revistei online “Sexologie”. Formari si cursuri: psihoterapia familiei si cuplului, psihobiologia sexualitatii.


georgianagane2Silvia Georgiana GANE,Ā  psihoterapeut principal, formator si supervizor psihoterapie integrativa, vice-presedinte al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, medic specialist psihiatru, membru in Asociatia de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana. Formari si cursuri profesionale in domeniul psihoterapiei: psihoterapie integrativa, somatoterapie, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, psihosexologie, hipnoterapie cognitiv-comportamentala, psihodrama.


blankWOMAN

Adriana OACHIS, psihoterapeut principal, formator si supervizor in psihodrama, vice-presedinte al Societatii Romane de Psihodrama J.L. Moreno.

 


Oana Maria POPESCU, psihoterapeut principal in psihoterapie integrativa, formator si supervizor, presedinte fondator al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa (EAIP), membru al Asociatiei Psihologilor Americani (APA), membru al Societatii pentru Explorarea Integrarii in Psihoterapie (SEPI-UK), membru al Asociatiei Europene de Psihologia Personalitatii (EAPP), psihoterapeut autonom in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, director al centrului Psiho Blue Timisoara, co-editor al Revistei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, editor al Revistei de Psihoterapie Integrativa,Ā membru al Consiliului Director al Filialei Timis a Colegiului Psihologilor din Romania (perioada 2013-2017), membru al Federatiei Romane de Psihoterapie.

Autor si co-autor a numeroase articole si carti de specialitate, printre care: ā€œManual de psihoterapie integrativa strategica. Teorie si aplicatii practiceā€, ā€œFactorii comuni in psihoterapie. Perspectiva integrativ-strategicaā€, ā€œManual de psihoterapie integrativaā€, ā€œStudii in psihoterapia integrativaā€, ā€œSupervizarea in psihoterapia integrativa strategicaā€, etc. Fondator al modelului integrativ strategic in psihoterapie si coaching, alaturi de Loredana Ileana Viscu.

Formari si cursuri profesionale: psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, analiza tranzactionala, psihoneuroimunologie, psihosexologie, hipnoanaliza tranzactionala, psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihanaliza, co-counselling, psihodrama, psihoterapia familiei si cuplului, gestalt-terapie, hipnoterapie cognitiv-comportamentala.


Mihaela RUS, PhD, doctor in psihologie, psiholog principal si supervizor in specialitatea psihologia muncii si organizationala, psiholog principal si supervizor in specialitatea psihologia transporturilor, profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Andrei Saguna din Constanta.

Membru al Colegiului Psihologilor din Romania, cu peste 15 ani de expertiza in domeniul psihologiei muncii, organizationale si psihologiei transporturilor. Experienta in domeniul diagnozei si management-ului stresului ocupational, al evaluarii performantelor profesionale, consultantei psihologice pentru management-ul resurselor umane.


Loredana Ileana VISCU, Ph.D., psihoterapeut principal in psihoterapie integrativa, formator si supervizor, vice-presedinteĀ si membru fondator al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, Ā psiholog acreditat in Marea Britanie in specializarea consiliere psihologica si psihologia educatiei, profesorĀ universitar la Universitatea Tibiscus din Timisoara, psiholog principal si supervizor in psihologia educatiei si siguranta nationala,Ā psiholog specialist si supervizor in psihologia muncii si transporturilor, membru al Asociatiei Psihologilor Americani (APA), membru al Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala (ARAT), membru al Consiliului Director al Fialialei Timis a Colegiului Psihologilor din Romania (perioada 2013-2017).

Autor si co-autor a numeroase articole si carti de specialitate, printre care: ā€œManual de psihoterapie integrativa strategica. Teorie si aplicatii practiceā€, ā€œFactorii comuni in psihoterapie. Perspectiva integrativ-strategicaā€, ā€œManual de psihoterapie integrativaā€, ā€œStudii in psihoterapia integrativaā€, ā€œSupervizarea in psihoterapia integrativa strategicaā€, etc.Ā Fondator al modelului integrativ strategic in psihoterapie si coaching, alaturi deĀ Oana Maria Popescu.

Formari si cursuri profesionale: psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, analiza tranzactionala, psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihoneuroimunologie, psihanaliza, co-counselling, psihodrama.


Asistenti formatori:


Elisa PARASCHIV, (asistent formator- Bucuresti), psiholog, master politici sociale si integrare europeana, psihoterapeut sub supervizare de orientare integrativa, membru al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, reprezentant zonal Bucuresti in comitetul director ACCPI.

 


Eliza STREZA, (asistent formator- Bucuresti), medic, master in psihologie sociala si organizationala, psihoterapeut de orientare integrativa sub supervizare, membru al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, membru al Federatiei Romane de Psihoterapie. Co-editor al Revistei de Coaching Integrativ.

 


Diana Lorela SANDULESCU, (asistent formator – Timisoara), psiholog clinician sub supervizare, psihoterapeut de orientare integrativa, membru al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Colegiului Psihologilor din Romania.

 


Ioana MUSCOI (asistent formator- Timisoara), psihoterapeut de orientare integrativa, membru al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, coordonator programe de formare in cadrul centrului Psiholistart Timisoara.

 


Marea Britanie:

mariagilbert2

Maria Catharina GILBERT, psihoterapeut, secretar stiintific si membru fondator al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa (EAIP), formator si supervizor in psihoterapie integrativa, formator si supervizor in analiza tranzactionala, director al departamentului integrativ al Institutului Metanoia din Londra, psiholog clinician (MA, HPC), psiholog acreditat BPS, Chartered Psychologist (BPS), coach executiv acreditat APECS, membru acreditat al Societatii de Coaching si Psihologie, profesor la Universitatea din Middlesex. Formari si cursuri profesionale in domeniul psihoterapiei: psihoterapie integrativa, analiza tranzactionala, gestalt-terapie.


joannaJoanna HEWITTĀ EVANS, psihoterapeut, specialist in psihoterapie integrativa si psihoterapie gestalt, director al centrului EUROCPS din Franta, membru al Asociatiei Interdisciplinare pentru terapia copilului si adolescentului, fost examinator extern pentru Institutul de Psihoterapie Integrativa din Dublin, Irlanda, profesor invitat in cadrul mai multor centre de formare in psihoterapie integrativa din Slovenia, Croatia si Grecia, secretar stiintific al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa.


nistor becia

Nistor BECIA, MSc, psiholog la spitalul St. Lukeā€™s Healthcare, editor asistent al Revistei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, secretar ACCPI pentru relatii internationale

 


SUA:

imagine barbatRichard PAGE, (USA)Ā Ph.D., psihoterapeut, membru fondator si director al Institutului European de Psihoterapie Integrativa, formator si supervizor in psihoterapie integrativa si psihoterapia de grup profesor universitar la Universitatea din Georgia, SUA.

 


Italia:

paola feliciPaola FELICI, (Italia) Ph.D., psihoterapeut, formator si supervizor in psihoterapia familiei, director al institutului Psicologia Itinerante, membru fondator si director stiintific Academia della Saggezza al Servizio della Vita.


Croatia:

tinaTina PERAICA, psihoterapeut, formator si supervizor in psihoterapie integrativa, studii doctorale in domeniul biomedicinei si stiintelor sanatatii, secretar stiintific al Asociatiei Croate de Psihoterapie Integrativa, membru al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, specialist in tulburari legate de stress, trauma si violenta in familie, coordonator si psihoterapeut la Centrul Guvernamental de Consiliere pentru Victimele Violentei Domestice din Zagreb, cercetator stiintific.


Colaboratorii nostri:

Centrul Psiho Blue Timisoara

Policlinica Eve Resita

Centrul Psiholistart Timisoara

Institutul Metanoia din Londra

St.Luke’s Healthcare Cardiff

Clinica Waldfrieden Bad LippspringeĀ 

Universitatea Tibiscus din Timisoara


Ā Unde ne gasiti
harta-sediuSediul nostru central se afla in Timisoara, pe str. Coriolan Baran (fosta Giurgiu) nr. 22 – repere: Piata Nicolae Balcescu

Secretariat:

Andra Rampu, asistent manager

andra_rampu@yahoo.ro

%d bloggers like this: