Cursuri de formare profesionala continua

Cursuri de formare profesionala continua organizate de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa (ACCPI):

CALENDAR 2018

Februarie 2018

Workshop – Psihoterapia integrativa prin dans si miscare, Timisoara 3-4 februarie 2018

credite de la Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie

Workshop-ul este sustinut de Oana Maria Popescu, formator si supervizor psihoterapie integrativa si Silviu Gusat, instructor de tango. Citeste mai departe…

Martie 2018

Workshop- Psihoterapia integrativa. O abordare prin dans si miscare, Oltenita, 3-4 martie 2018

credite de la Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie

Workshop-ul este sustinut de Oana Maria Popescu, formator si supervizor psihoterapie integrativa si Silviu Gusat, instructor de tango.

 

Mai 2018

Workshop- Visele si interpretarea lor. O abordare integrativa prin prisma artei, Timisoara, 5-6 mai 2018

credite de la Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie

citeste mai departe…

 

 

Iunie 2018

Workshop – Psihoterapia integrativa prin dans si miscare, Bucuresti, 23-24 iunie 2018

credite de la Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie

Workshop-ul este sustinut de Oana Maria Popescu, formator si supervizor psihoterapie integrativa si Silviu Gusat, instructor de tango. Citeste mai departe…

August 2018

Scoala de vara de psihoterapie integrativa, 14-19 august 2018: Teatrul playback ca tehnica de lucru in psihoterapia integrativa

credite de la Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie

citeste mai departe

 

2017

Scoala de vara de psihoterapie integrativa11-16 august 2017, Moeciu de Jos, jud. Brasov

Tema:  Harta inconștientului – visele, muzica, dansul si artele vizuale. 

30 de credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Percepem mediul inconjurator prin intermediul propriei harti inconstiente, iar inconstientul ne “vorbeste” cel mai adesea prin simboluri. Inca din antichitate oamenii au fost fascinati de continutul viselor si inca nu exista o teorie unitara in psihologie care sa explice de ce visam. De multe ori nu avem o explicatie pentru visele pe care le avem, sau nu intelegem simbolurile din vis. Dar visam nu numai in somn, ci si atunci cand ascultam muzica, dansam sau privim un film. Te-ai gandit vreodata de ce iti place atat de mult o anumita piesa muzicala? Poate ca exista o serie de motive constiente, dar cu siguranta inconstientul tau incearca la randul sau sa iti spuna ceva. Iar atunci cand dansezi, ceea ce exprima corpul tau isi are la randul sau radacinile in inconstient. Cand privesti un film, acesta are un impact mai mic sau mai mare asupra ta, nu numai pentru ca “iti place”, ci si pentru ca exista o serie de motive inconstiente. Asadar, te invitam la o incursiune in inconstientul tau, prin prelucrarea viselor, film, muzica si dans, in perioada 11-16 august 2017 la Rucar, in jud. Arges.

Cine poate participa? Persoane aflate in formare si supervizare in psihoterapie integrativa, psihoterapeuti indiferent de orientarea terapeutica, psihologi, studenti la psihologie.

Informatii suplimentare si inscrieri: Andra Rampu, tel. 0736.021.939 email: andra_rampu@yahoo.ro

Taxa de participare: 1500 lei, include cazare si 3 mese pe zi pe perioada taberei (5 nopti de cazare), pauze de cafea, participarea la curs, mapa de curs, diploma de participare. Transportul nu este inclus in pret.

 

Curs de formare profesionala continua Abordarea integrativa a relatiei terapeutice in psihoterapia copilului

 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania

Cuprins: Psihoterapia copilului si adolescentului (Scurt istoric, Abordarea integrativa strategica a relatiei terapeutice in psihoterapia copilului, Contractul psihologic in cazul unui client copil/adolescent), Familia ca resursa in psihoterapia copilului si adolescentului (Psihoeducatia familiei, Factorii de risc ai familiei), Aplicatii practice (Interviul de atasament, Descrierea situatiei straine, Descrierea tipurilor de atasament si identificarea lor pe baza prezentarii de filme, Diagnosticul proiectiv- prezentare de desene).

Informatii suplimentare si inscrieri: loredana.viscu@gmail.com

Formator: Loredana Ileana Viscu

 

Curs de formare profesionala continua Angoasele umane – abordare integrativa existentialista

30 de credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Formator: Loredana Ileana Viscu

Informatii suplimentare si inscrieri: loredana.viscu@gmail.com

Cuprins: Perspectiva existenţialistă în psihoterapie (Psihoterapia existenţială – surse filosofice, Caracteristicile psihoterapiei existenţiale, Caracteristicile psihoterapiei existenţiale integrativă strategica), Anxietate, agresivitate şi angoasă (Anxietatea ca principiu dinamizator al devenirii umane în psihoterapia integrativă strategică, Anxietatea şi agresivitatea ca diferenţe de grad în psihopatologie, Anxietatea ca limitare a existenţei umane.Tulburarea anxios depresivă, Agresivitatea ca mecanism de apărare şi manifestări psihopatologice), Angoasa morţii (Conştientizarea morţii personale ca stare de asumare a fiinţei (Heiddegher), Schimbarea personală ca o consecinţă a confruntării cu moartea, Angoasa de moarte şi psihopatologia, Manifestările angoasei de moarte), Libertatea şi angoasa- asumarea responsabilităţii (Responsabilitatea ca grijă existenţială, Dorinţa, voinţa şi decizia- Manifestări psihopatologice), Izolarea existenţială şi angoasa relaţională (Izolarea existenţială şi psihopatologia interpersonală, Relaţia terapeutica), Sensul vieţii şi angoasa lipsei de sens a existenţei umane (Sensul vieţii-Frankl, Logoterapia şi lipsa de sens), Aplicații practice (Drumul vieţii – Prezent, Analiza vieţii – Trecut şi prezent, Tehnica de relaxare – Metafora Locului preferat, Tehnica Albumul de Fotografii, Tehnici de relaxare – reducerea anxietăţii, Basmul preferat şi studiu de caz – Diagnosticul Axei Existenţiale în Modelul integrativ strategic al sinelui).

 

Curs de formare profesionala continua: Tulburarea de personalitate borderline – abordari in psihoterapie, 4-5 martie 2017

 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania

Cuprins:  1. Diagnosticul tulburarii de personalitate borderline (Diagnosticul general al tulburarilor de personalitate (DSM5), Diagnosticul tulburarii de personalitate borderline, Tulburarile de personalitate de-a lungul unui continuum, Diagnosticul de-a lungul continuum-ului in tulburarea de personalitate borderline, Principii fundamentale ale psihoterapiei integrative strategice, Modelul integrativ strategic al tulburarii de personalitate borderline); 2. Psihoterapia tulburarii de personalitate borderline (Psihoterapia interpersonala reconstructiva, Tratamentul adaptarilor de personalitate prin psihoterapia prin redecizie, Psihoterapia comportamentala dialectica, Psihoterapia psihodinamica scurta, Psihoterapia psihanalitica, Psihoterapia cognitiv-comportamentala, Psihoterapia integrativa centrata pe scheme, Psihoterapia de grup, Psihoterapia integrativa strategica)

Cine se poate inscrie? Psihologi si psihoterapeuti din oricare orientare in psihoterapie, medici, asistenti sociali, persoane interesate de tulburarea de personalitate borderline.

Inscrieri si informatii suplimentare: dr.oana.maria.popescu@gmail.com, tel. 0730.591.771

Taxa de participare: 450 lei

Formator: Oana Maria Popescu

2016

1. Abordarea psihodinamica integrativa a relatiilor de cuplu, Scoala de vara, 12-17 august 2016

30 de credite COPSI 

Tematica: Dragostea și modele ale iubirii (Teorii ale iubirii, Stadiile iubirii, Modelul octogonal al apariției și încetării iubirii), Schemele relaționale (Teoria atașamentului, atașamentul de tip adult și alegerea partenerului romantic, Schemele relaționale și ”construirea realității”, Atribuirile romantice, Schemele relaționale intergeneraționale și transgeneraționale), Imaginile romantice interne (Teoria relațiilor obiectuale, Alegerea partenerului, conflictele interne și identificarea proiectivă, Teoria Jungiană: arhetipurile, anima și animus, Teoria evoluționistă: amprentarea și alegerea partenerului), Scenariile relaționale (Scenariul romantic, Ierarhia scenariului și tipuri de scenarii relaționale), Modelul psihodinamic integrativ al relației de cuplu, Aplicații practice

 

2. Abordarea existentiala integrativa a timpului in relatia terapeutica, Scoala de vara, 25-30 august 2016
30 de credite COPSI 

Tematica: Grijile fundamentale (Angoasa de moarte şi izolarea existenţială, Sensul vieţii, Responsabilitatea); Relaţia terapeutică din perspectivă existenţială integrativă (Relaţia Eu – Tu, Spiritualitatea în relaţia terapeutica, Transcendenţa, Transpersonalul şi psihosinteza la Roberto Assagioli), Temporalitatea în relaţia terapeutică (Timpul interior şi gestionarea angoaselor, Personalitatea şi structurarea internă a timpului, Semnificaţia timpului pentru psihoterapeut, Probleme şi dificultăţi în gestionarea timpului pentru psihoterapeutul începător), Tăcerea şi timpul în psihoterapie (Pauza în psihoterapie, Structurarea psihologică a timpului în dezvoltarea umana), Timpul sub influenţa societăţilor culturale, Aplicații practice

Comments are closed