Creierul uman este un univers cu 11 dimensiuni

Creierul uman este o lume greu de imaginat, cu milioane de neuroni situati in retele cu 7 pana la 11 dimensiuni. Creierul uman este probabil cel mai complex sistem din univers, a carui mistere continua sa ne surprinda.

Astfel, creierul opereaza in 11 dimensiuni diferite. Acestea se refera la modul de functionare al creierului uman, a carui arhitectura se modifica pe masura ce este procesata informatia. Arhitectura cerebrala are la baza grupari de neuroni care formeaza mini-retele, fiecare neuron conectandu-se cu celalalt, astfel luand nastere un obicet geometric. Cu cat este mai mare numarul de neuroni dintr-o mini-retea, cu atat este mai mare numarul de dimensiuni al obiectului geometric. Au fost observate pana la 11 dimensiuni diferite, numite cavitati. Aceste asa-numite cavitati sunt un fel de gauri hiper-dimensionale care se formeaza pentru a procesa informatii, apoi dispar. Este ca si cum creierul raspunde la informatie prin construirea unui turn format din obiecte multidimensionale, incepand cu o dimensiune, apoi doua, apoi trei, si asa mai departe. Ca un fel de castel de nisip care se materializeaza din nimic si apoi dispare.

Probabil acest este si motivul pentru care creierul uman este atat de dificil de inteles- matematica aplicata in mod uzual studiului retelelor neuronale nu poate detecta structurile cu atat de multe dimensiuni. De fapt, creierul este o lume pe care nu ne-am imaginat-o pana acum, formata din zeci de milioane de mici obiecte (neuronii), care se leaga unul de altul pentru a forma structuri multidimensionale atunci cand proceseaza informatia, pentru ca apoi aceste structuri multidimensionale sa dispara in neant, urmand sa se formeze altele noi, intr-un proces care continua la nesfarsit.

%d bloggers like this: