Tabara de psihoterapie integrativa 2017


In anul 2017
tabara de psihoterapie integrativa se va desfasura in perioada 11-16 august la Moeciu de Jos, jud. Brasov. 

Tema taberei:  Harta inconstientului – visele, muzica, dansul si artele vizuale.  30 de credite de la Colegiul Psihologilor din Romania. 

Percepem mediul inconjurator prin intermediul propriei harti inconstiente, iar inconstientul ne “vorbeste” cel mai adesea prin simboluri. Inca din antichitate oamenii au fost fascinati de continutul viselor si inca nu exista o teorie unitara in psihologie care sa explice de ce visam. De multe ori nu avem o explicatie pentru visele pe care le avem, sau nu intelegem simbolurile din vis. Dar visam nu numai in somn, ci si atunci cand ascultam muzica, dansam sau privim un film. Te-ai gandit vreodata de ce iti place atat de mult o anumita piesa muzicala? Poate ca exista o serie de motive constiente, dar cu siguranta inconstientul tau incearca la randul sau sa iti spuna ceva. Iar atunci cand dansezi, ceea ce exprima corpul tau isi are la randul sau radacinile in inconstient. Cand privesti un film, acesta are un impact mai mic sau mai mare asupra ta, nu numai pentru ca “iti place”, ci si pentru ca exista o serie de motive inconstiente. Asadar, te invitam la o incursiune in inconstientul tau, prin prelucrarea viselor, film, muzica si dans, in perioada 11-16 august 2017 la Moeciu de Jos.

Cine poate participa? Persoane aflate in formare si supervizare in psihoterapie integrativa, psihoterapeuti indiferent de orientarea terapeutica, psihologi, studenti la psihologie.

Informatii suplimentare si inscrieri: Andra Rampu, tel. 0736.021.939 email: andra_rampu@yahoo.ro

Taxa de participare: 1350 lei, include cazare si 3 mese pe zi pe perioada taberei (5 nopti de cazare), pauze de cafea, participarea la curs, mapa de curs, diploma de participare. Transportul nu este inclus in pret. Pentru copii: 700 lei; pentru insotitori: 900 lei.

Avansul se achita pana la data de 30 iunie 2017. Avansul pentru practicipanti: 900 lei; avansul pentru insotitori si copii: 450 lei.

Programul taberei:

Vineri, 11 august 2017: ora 17-21. Simbolurile, visele si arta.  Cuprins: Simbolurile si inconstientul, Teoria psihanalitica si simbolismul, Harta inconstienta a lumii si simbolurile. Aplicatii practice: Jurnalul viselor

Sambata, 12 august 2017: ora 10-15. Simbolurile in artele vizuale. Art-terapia si film-terapia. Cuprins: Artele vizuale si inconstientul, Inconstientul personal si inconstientul colectiv, Simbolurile din vis si artele vizuale. Aplicatii practice: Interpretarea simbolurilor arhetipale din film, Simbolurile arhetipale si harta inconstientului.

Duminica, 13 august 2017: ora 10-15. Simbolurile in muzica. Meloterapia. Cuprins: Bazele meloterapiei, Modalitati de utilizare a meloterapiei, Tipuri de meloterapie, Meloterapia si transa hipnotica. Aplicatii practice: Interventii in meloterapie, Muzica si inconstientul.

Luni, 14 august 2017: ora 10-15. Simbolurile in dans. Dans-terapia. Cuprins: Principiile dans-terapiei, Exprimarea la nivel corporal si inconstientul, Armura corporala. Aplicatii practice: Dans-terapie, Simbolurile in dans, Dansul si inconstientul.

Marti, 15 august 2017: ora 10-15. Simbolurile in vise. Lucrul cu visele. Cuprins: Teoria psihanalitica Freudiana a viselor, Modelul Jungian de interpretare a viselor, Teoria gestalt asupra viselor, Teoria existentialista in abordarea viselor. Aplicatii practice: Modele de interpretare a viselor.

Miercuri, 16 august 2017: ora 10-14. Harta inconstientului. Visele, muzica, dansul, filmul si harta inconstientului personal. Aplicatii practice: Integrarea elementelor hartii inconstientului personal.

Formator: Oana Maria Popescu.


Cazarea:
 Pensiunea Delia, Moeciu de Jos, jud. Brasov

Cazare in camere duble cu paturi matrimoniale si in camere duble cu paturi twin.  Pensiunea Delia dispune de parcare proprie, care asigura loc de stationare pentru fiecare spatiu de cazare.

Bar de zi, terase in aer liber, gradina, foisor, loc de joaca pentru copii.

Plimbari cu trasura, gratar in aer liber, foc de tabara.

 

 

%d bloggers like this: