Jocurile video ajuta copiii furiosi

Copiii cu probleme serioase de furie pot fi ajutati de un joc video simplu care ii ajuta in reglarea emotiilor. Rezultatele studiului au fost publicate in 2013 in “Adolescent Psychiatry”.
Copiii cu probleme de control a furiei de obicei nu sunt interesati de psihoterapie, dar le place foarte mult sa joace jocuri video. A fost realizat astfel la Spitalul de Copii din Boston un joc numit “RAGE control”, pentru a motiva copiii sa practice abilitatile de control emotional.

Jocul implica impuscarea unei nave spatiale inamice in timp ce trebuie sa eviti sa impusti navele prietene. Pe masura ce copilul se joaca, este monitorizata activitatea sa cardiaca, care este afisata pe ecranul calculatorului. Atunci cand frecventa cardiaca depaseste un anumit nivel, jucatorul isi pierde abilitatea de a impusca navele dusmane. Pentru a putea progresa cu jocul, copilul trebuie sa invete sa fie calm.
Conexiunile dintre centrii executivi si centrii emotionali ai creierului sunt slabe la persoanele cu probleme de furie. In jocul “RAGE control” jucatorii trebuie sa invete sa isi utilizeze acesti centrii in acelasi timp pentru a acumula puncte.

%d bloggers like this: